map meteo

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΑΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

Πριν μερικά χρόνια ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, με προεδρικό διάταγμα μετέφερε τις αρμοδιότητες της πολεοδομίας ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, στην νομαρχία ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.
Ο νομάρχης ΘΥΜΙΟΣ ΣΩΚΟΣ, δεν δέχτηκε την μεταφορά και προσέφυγε στο Συμβούλιο Της Επικρατείας.
Τον περασμένο μήνα το ΣΤΕ (Ε Τμήμα ), έβγαλε απόφαση με την οποία έκρινε αντισυνταγματικό το Προεδρικό Διάταγμα με βάση το άρθρο 102 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρει τα εξείς ¨:" Η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων, ανήκει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α και β βαθμού. "
Αναφέρει δε ακόμα "το κράτος λαμβάνει τα νομοθετικά, κανονιστικά, και δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται για την εξασφάλισή της οικονομικής αυτοτέλειας και των πόρων που είναι αναγκαίοι για εκπλήρωση της αποστολής και την άσκηση των αρμοδιοτήτων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΠΟΡΩΝ"
Ο πρων υπουργός έδωσε στην δημοσιότητα την ακυρωτική απόφαση "δένοντας" τα χέρια του κυρίου Ραγκούση , ο οποίος δεν μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή του Καλλικράτη
αν Α) δεν συμφωνήσουν μεταξύ τους οι υπό συγχώνευση δήμοι, για την μεταφορά η την κατάργηση υπηρεσιών β) αν δεν δοθούν χρήματα στους δήμους πριν την συγχώνευση.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ !!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου