map meteo

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ – ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (ΠΑΣΟΚΡΑΤΗΣ)!!

O υπουργός Εσωτερικών κύριος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, τόσο προεκλογικά αλλά και σαν υπουργός τόνιζε και δεσμευόταν παράλληλα σε κάθε ομιλία του, ότι η αξιοκρατία θα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της νέας διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Το ίδιο μας διαβεβαίωνε και ο κύριος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Παρά τα λεγόμενα του, βλέπουμε ότι ενώ αρχικά κατά την σύνταξή και παρουσίαση του σχεδίου Καλλικράτης, ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ήταν η έδρα των τριών υπό συνένωση ΔΗΜΩΝ (ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ, ΤΙΘΟΡΕΑΣ, ΕΛΑΤΕΙΑΣ)ξαφνικά και με την παρέμβαση υπόγειων δυνάμεων, ορίστηκε σαν έδρα ο ΔΗΜΟΣ ΤΙΘΟΡΕΑΣ.

Που πήγαν τα κριτήρια που ο ίδιος έθεσε ?

Ποιο μαγικό Πασοκοχεράκι κρατώντας το κομματικό ραβδάκι του άλλαξε τα δεδομένα?

Που είναι το αξιοκρατικό κράτος? Μήπως περιορίζεται απλά στης προσλήψεις του δημοσίου τομέα? Αν και για αυτό αμφιβάλω αν κρίνω από τα δημοσιεύματα περί προσλήψεων αρεστών στην ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ είναι ο Ιστορικότερος και παλαιότερος Δήμος της περιοχής , είναι μεγαλύτερος σε έκταση και κατοίκους, και δεν ήταν καλύβια άλλου χωριού. Μιλώ για τα Βελιτσιώτικα καλύβια Ή ΚΑΤΩ ΤΙΘΩΡΕΑ !

Αν περάσει η κομματικοκρατία και όχι η αξιοκρατία, καλό θα ήταν εμείς η πολίτες της ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ να μην πάρουμε μέρος στις δημοτικές εκλογές, νομιμοποιώντας τα καμώματα τους, άλλα να απέχουμε από κάθε δραστηριότητα , εντείνοντας παράλληλα και τις αντιδράσεις μας.

Ας βάλουμε ο καθένας μας από μία Τουρκική σημαία στο μπαλκόνι μας , ίσως έτσι να κερδίσουμε την εύνοια των Πασάδων και Αγάδων του ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ!!

ΥΓ Οι τοπικοί παράγοντες ας κάνουν τις κατάλληλες ενέργειες, δεν είναι καιρός για εφησυχασμό!

3 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ, Ο ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΤΕΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ 1829. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΛΠ, ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ Ο ΕΥΤΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΓΕΙ Ο ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΠΤΥΧΘΕΙ Ο ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ.ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ, ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ (ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 6000 ΠΧ), ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
    ΦΙΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για την αγαπητη δημητρα που σχολιασε τα της ιδρυσεως θελω να της πω οτι η ελλαδα διαιρεθηκε σε δημους με το βδ της 14/27 οκτωβριου 1834 και συσταθηκε ο δημος δρυμιας[αμφικλειας] οπως αλλωστε πρεπει να συστηθηκε και ο δημος ελατειας[δραχμανιου αναφερεται].Οσο δε αφορα πληθυσμους μπορει να ανατρεξει στα γενικα αρχεια του κρατους του 1872 εκλογικους καταλογους.εκει αλλωστε θα βρει μονο λιγα καλυβια χωρις ανθρωπους στο κηφησοχωρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατατέθηκε στο ΣτΕ η πρώτη προσφυγή κατά του Καλλικράτη


    Κατατέθηκε στο ΣτΕ η πρώτη προσφυγή κατά του Καλλικράτη

    Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010 - 08:50

    Του Παναγιώτη Στάθη

    Τρείς μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές μεταφέρεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η μάχη συγκεκριμένων δήμων και πολιτών κατά του σχεδίου «Καλλικράτης» το οποίο αλλάζει ριζικά το χάρτη της χώρας. Η συνταγματικότητα του σχεδίου, το οποίο εμπνεύστηκε και καλείται να εφαρμόσει ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Γιάννης Ραγκούσης, του αποκαλούμενου και «σημαντικότερου μέχρι τώρα έργου της κυβέρνησης», θα κριθεί οριστικά από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

    Η πρώτη προσφυγή κατά του νόμου 3852/10 κατατέθηκε στο ΣτΕ από τον δήμο Σοχού Θεσσαλονίκης και 18 κατοίκους της περιοχής και στρέφεται κατά του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση.

    Με την προσφυγή ζητείται να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός, αντίθετος στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ο νόμος κατά το σκέλος με το οποίο καταργείται ο δήμος Σοχού και ενσωματώνεται στο δήμο Λαγκαδά, μαζί με πέντε ακόμη δήμους και συγκεκριμένα τους δήμους Λαχανά, Ασσήρου, Καλλινδοίων, Κορώνειας και Βερτίσκου.

    «Αντισυνταγματικός»

    Οι προσφεύγοντες ισχυρίζονται ότι ο «Καλλικράτης» αντίκειται σε άρθρα του Συντάγματος, αλλά και στην ΕΣΔΑ, καθώς οι ενσωματώσεις και καταργήσεις των δήμων έγιναν με εφαρμογή του ίδιου του νόμου 3852/2010, χωρίς δηλαδή την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, υπουργικών ή άλλων αποφάσεων οργάνων της Πολιτείας. Κι αυτό σύμφωνα με την προσφυγή τους αντίκειται στο Σύνταγμα το οποίο προβλέπει ότι ο καθορισμός των ορίων των δήμων, έχει ανατεθεί στους υπουργούς, στους νομάρχες, κ.λπ. και όχι στον νομοθέτη.

    «Έλλειψη δικαστικού ελέγχου»

    Οι δημότες κατηγορούν ουσιαστικά την κυβέρνηση και τον υπουργό ότι κατέφυγε σε αυτό το «τρικ» ώστε να αποφύγει τον έλεγχο συνταγματικότητας του νομικού δημιουργήματός του από όσους θίγονται από τον Καλλικράτη. Κι αυτό γιατί δεν μπορεί να ασκηθεί ευθέως προσφυγή κατά νόμου αλλά μόνο αποφάσεων και εγγράφων που εκδόθηκαν καθ΄ εξουσιοδότηση του ίδιου νόμου, όπως είναι υπουργικές αποφάσεις, αποφάσεις νομαρχών, αντινομαρχών, διευθυντών υπουργείων κ.ά.

    Κατά συνέπεια, εφόσον δεν υπάρχουν αποφάσεις της Πολιτείας που αφορούν την εκτέλεση και εφαρμογή του «Καλλικράτη» δεν μπορεί να ελεγχθεί για την συνταγματικότητα και τη νομιμότητά του από το Συμβούλιο της Επικρατείας, υποστηρίζει ο δήμος Σόχου.

    «Ερήμωση περιοχών»

    Κατά τους προσφεύγοντες ο νέος νόμος προκαλεί μείωση των θέσεων εργασίας στις ορεινές περιοχές, με αποτέλεσμα να επέλθει ερήμωση και να κυριαρχήσει η φτώχεια στις περιοχές αυτές. Επίσης προσκρούει και:

    - Στο άρθρο 102 του Συντάγματος που αφορά τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς «καταργεί τη διάκριση μεταξύ των κατοχυρωμένων βαθμών αυτοδιοίκησης, αλλά οδηγεί παράλληλα στην υποβάθμιση της ικανότητας του νέου Δήμου Λαγκαδά να διαχειριστεί αποτελεσματικά και με επάρκεια τις τοπικές υποθέσεις».

    - Στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τροποποιήθηκε με την Συνθήκη της Λισσαβόνας, η οποία προστατεύει την εδαφική συνοχή και εξασφαλίζει την αρμονική ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, όπως είναι του Σοχού.

    http://www.capital.gr/news.asp?id=1022890

    ΑπάντησηΔιαγραφή