map meteo

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Πληρώστε εσείς για τη δικιά τους την «πατρίδα»

Το «μικρό σπίτι στο λιβάδι» μας παρουσιάζουν οι αυτόκλητοι πατριδοκάπηλοι ομογάλακτοι του επιτρόπου διεύρυνσης της ευρωπαϊκής ένωσης Olli Rehn. Καθημερινά μας βομβαρδίζουν με την επιχειρηματολογία περί της αναγκαιότητας να αποπληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι τα χρέη της χώρας μας προς τα τραπεζικά εσωτερικά και εξωτερικά ιδρύματα, προκειμένου η ΠΑΤΡΙΔΑ να μην διασύρεται στα διεθνή φόρα. Να πληρώσουμε για να σταματήσει η κατρακύλα της χώρας, το άσχημο κλίμα για την Ελλάδα μας, ο διασυρμός της χώρας και οι κακίες των ξένων. Να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ημιαπασχολούμενοι, οι ελαστικοποιημένοι. Να δείξουμε τον πατριωτισμό μας. Να δημιουργήσουμε το νέο έπος, της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους. Να ξεχάσουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το ωράριο, το συνεχές ωράριο, τον μισθό και εν γένει την αμοιβή για την εργασία, το ρεπό, τις αργίες, το δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων, το επίδομα αδείας, την κοινωνική ασφάλιση, την ποσόστωση στις απολύσεις, την αποζημίωση απόλυσης, τις στάσεις εργασίας τις απεργίες, τις επισχέσεις. «Δεν ήλθε η ώρα να πουλήσουμε τα νησιά, άλλωστε και να τα πουλάγαμε δεν θα ξεχρεώναμε». Υπάρχει ανάγκη. Η Πατρίδα κινδυνεύει. Υπάρχει εθνικό καθήκον. Να σταματήσουν οι ξένοι να μας βρίζουν.

Με τέτοιες δακρύβρεχτες κορώνες πλαστικής εθνικοφροσύνης μας βομβαρδίζουν καθημερινά τα ΜΜΕ και οι κυβέρνηση.

Κύριοι το χρήμα δεν εξαφανίστηκε ξαφνικά ως δια μαγείας. Ψάξτε στα μπαούλα σας. Ψάξτε στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας και στα μετοχολόγια που κατέχετε. Αν η ασέλγεια που επιχειρείται σήμερα πάνω στους εργαζόμενους από κυβέρνηση και εργοδότες δεν απαντηθεί άμεσα, οργανωμένα και δυναμικά, σύντομα το οικονομικοπολιτικό σύστημα της χώρας μας, μη βρίσκοντας σοβαρές αντιστάσεις, θα μας αποτελειώσουν. Μετά την βιαιότερη αναδιανομή εισοδήματος του μέσου έλληνα με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, τα δομημένα, το καζίνο στα ασφαλιστικά ταμεία, τα Βατοπέδια, τα σκάνδαλα, την ατιμωρησία, έρχεται και η αφασία. Προσπαθούν να ενεργοποιήσουν οι πατριδοκάπηλοι ενοχικά σύνδρομα στον Έλληνα. Προσπαθούν να μας κάνουν αμνήμονες αφασικούς. Προσπαθούν να καλύψουν τα φιλαράκια τους. Ένα ιδιότυπο πολιτικοοικονομικό δημοκρατικοφανές σύστημα μιας ελίτ, που έκλεψαν, εκμαύλισαν, αφαλόκοψαν τον έλληνα από τις ρίζες και το παρελθόν του, δημιούργησαν συνθήκες σαπίλας, όλα αυτά τα χρόνια μετά την μεταπολίτευση στηριζόμενοι σε πολιτικές ασυλίες και ιδεολογική ιστορική τρομοκρατία. Κανείς δεν πιάστηκε από τους κλέφτες, τους θιασώτες της ασύδοτης σπατάλης των ολυμπιακών και των υπερκοστολογημένων έργων, τους υπεύθυνους για το C4I, , των σκανδάλων του τζόγου με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων. Σουλατσάρουν όλοι ελεύθεροι στο Κολωνάκι και πίνουν το καφεδάκι τους στο μπαρ της Βουλής. Την ώρα που σήμερα Ελληνική Τράπεζα δανείζεται από την Ευρώπη με επιτόκιο 1%, μας βομβαρδίζουν με το 6,3% που δανείζεται το ελληνικό δημόσιο. Εδώ κύριοι κάτι σάπιο, αν μη τι άλλο, υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

•Ούτε ιδέα Κύριοι της κυβέρνησης μην σας περνά ότι θα πάρετε δραχμή από τους εργαζόμενους. •Ξεχάστε μας. •Δεν έχουμε την ίδια πατρίδα εμείς και εσείς. •Δεν πρόκειται να βάλετε χέρι στις εργασιακές και ασφαλιστικές μας κατακτήσεις. •Δεν πρόκειται να σταματήσουμε την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας. •Ζητήστε τα χρήματα που έκλεψε η πολιτικοοικονομική ελίτ που υπερασπίζεστε από τους φίλους και τους γνωστούς σας. •Ανοίξτε τα μπαούλα σας και τα χρηματοκιβώτιά σας τώρα. •Αλλιώς ο κοινωνικός αυτοματισμός και η εξέγερση έρχεται. •Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ, το ασφαλιστικό και την ζωή εν γένει των εργαζομένων. •Κανείς δεν θα φιμώσει τους εργαζόμενους.

Σε καμιά περίπτωση οι υπεύθυνοι της «κρίσης» δεν είναι οι εργαζόμενοι, ούτε και οι κινητοποιήσεις τους, αλλά οι επιλογές των δημιουργών της. Κάθε καταστροφολογικό σενάριο μας αφήνει παγερά αδιάφορους και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε συνδικαλιστικό μέσο τα δικαιώματά μας ως εργαζόμενοι. Ας εγκαταλείψουν κυβέρνηση, συγκυβερνώντες και εργοδότες κάθε ιδέα για απορρύθμιση του εργασιακού μας μέλλοντος, των διεκδικήσεών μας και της ζωής μας. Ξεχάστε τη λογική συμμετοχής των εργαζομένων στους λογιστικούς τύπους «βιβλίων εσόδων – εξόδων». Δεν έγινε κάτι τέτοιο σε παλαιότερες περιόδους των «παχιών αγελάδων». Γιατί να γίνει τώρα; Δεν επωφεληθήκαμε από τα κέρδη των επιχειρήσεων. Δεν πρόκειται σήμερα να πληρώσουμε τις επιλογές τους.


ΥΠΟΓΡΑΦΗ :Συνδικαλιστής αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου