map meteo

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ! ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ!!

Βλέποντας σήμερα τους εποχικούς δασοπυροσβέστες στην συγκέντρωση τους έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βρίσκω την αφορμή να κάνω μερικές προτάσεις προς τον υπουργό.
Θα μπορούσαν κύριε Υπουργέ οι δασοπυροσβέστες , εάν και εφόσον μονιμοποιηθούν,πράγμα δίκαιο και αναγκαίο, να συμβάλουν στην προστασία των δασών και όχι μόνο.
Θα μπορούσαν δηλαδη να κάνουν τα παρακάτω:
1. Έλεγχος των δασικών δρόμων όλη την διάρκεια του έτους και αναφορά στον δήμο της περιοχής τους για τυχόν προβληματικά σημεία ,έτσι ώστε την θερινή περίοδο να είναι σε καλή κατάσταση. Θα μπορούσαν ας πούμε οι οδηγοί που έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και ικανότητες να χειριστούν τα μηχανήματα του δήμου για να επισκευάσουν τα προβληματικά σημεία χωρίς πρόσθετο κόστος για τους δήμους αλλά και το κράτος.
2. Περιπολία των δασοπυροσβεστών με τα κρατικά οχήματα, έτσι ώστε να μην μπορούν οι καταπατητές των δασών, να τα ξεχερσώνουν την χειμερινή περίοδο , ψεκάζοντας η αποψιλώνοντας τις εκτάσεις που αναδασώνονται , φυσικά η τεχνητά. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν παρανομία να αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές έτσι ώστε οι παραβάτες να τιμωρούνται.
3. Έλεγχος για αυθέρετες κατασκευές. Αναφέρουν στις αρμόδιες υπηρεσίες, οτι στο τάδε σημείο υπάρχει οικοδομική δραστιριότητα και οι αρμόδιοι φορείς πραγματοποιούν τον έλεγχο νομιμότητας.
4. Δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο μέτρο του δυνατού. Δηλαδή μικρές και σημαντικές εκτάσεις.
5. Τοποθέτηση δεξαμενών νερού, και γέμισμα αυτών.
6. Μερική αναδάσωση και πότισμα νέων φυτών.
Τι ωφελεί το Ελληνικό κράτος ,να παίρνει 4 μήνες ταμείο ανεργίας ο δασοπυροσβέστης και να μην του δίνεις κάτι παραπάνω να προσφέρει όλο το χρόνο?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου