map meteo

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ∆ΙΑΤΑΞΗ υπ’ αριθ. 4

Μέτρα πρόληψης πυρκαγιών σε οικόπεδα και λοιπούς ακάλυπτους χώρους που βρίσκονται µέσα ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
(ΦΕΚ 724/Β/22-12-1987)
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Αθήνα σήµερα στις 26 του µήνα Νοεμβρίου του έτους 1987, ηµέρα της εβδομάδας Πέµπτη ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώµατος Βασίλειος Αλάµαρας έχοντας ως σκοπό την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς σε οικόπεδα και λοιπούς ακάλυπτους χώρους που βρίσκονται µέσα ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές και αφού λάβαµε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 616/1977 «περί εκδόσεως Πυροσβεστικών ∆ιατάξεων» καθορίζουµε:
Άρθρο 1
1. Οι ιδιοκτήτες ή µε οποιοδήποτε τρόπο εκµεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται µέσα σε κατοικηµένες περιοχές ή κοντά σ΄ αυτές και µέχρι απόστασης εκατό (100) µέτρων, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα και στην αποµάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται µέσα σ΄ αυτά, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Την ίδια υποχρέωση έχουν το ∆ηµόσιο, οι Οργανισµοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νοµικά Πρόσωπα, Οργανισµοί κ.λ.π., εφόσον είναι κάτοχοι τέτοιων χώρων.
2 Στους χώρους που αναφέρονται στην προηγούµενη παράγραφο απαγορεύεται το άναµµα φωτιάς κατά το χρονικό διάστηµα από 1ης Μαΐου µέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.
Άρθρο 2
1. Oι παραβάτες της διάταξης αυτής διώκονται και τιµωρούνται σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, εφόσον µε άλλη διάταξη δεν προβλέπεται µεγαλύτερη ποινή.
2. Η εκτέλεση της διάταξης αυτής ανατίθεται στα αρµόδια Πυροσβεστικά όργανα, η δε ισχύς της αρχίζει από τη δηµοσίευσή της στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα 26 Νοεµβρίου 1987
Ο Αρχηγός
Βασίλειος Αλάµαρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου